BLOG

Τάσεις στον φωτισμό το 2019

τάσεις στον φωτισμό 2019

Ο φωτισμός ενός χώρου αποτελεί κύριο στοιχείο όσον αφορά την αισθητική του. Ανάλογα με το που και πως θα τοποθετηθούν τα φωτιστικά, καθώς και τους τύπους λαμπτήρων που θα χρησιμοποιηθούν, διαμορφώνεται και η ατμόσφαιρα του χώρου. Για το λόγο αυτό, σε κάθε δωμάτιο υπάρχουν άλλες απαιτήσεις, για παράδειγμα τα φωτιστικά σαλονιού πρέπει να καλύπτουν πολλές και διαφορετικές ανάγκες, σε αντίθεση με τα φωτιστικά που θα επιλέξουμε για ένα δωμάτιο που τα ζητούμενα είναι συγκεκριμένα.

Όσον αφορά την αισθητική, τον σχεδιασμό και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, αυτά είναι κάτι που μεταβάλονται με τα χρόνια, καθώς οι γενικότερες τάσεις διαμορφώνονται μέσα από ένα ευρύ σύνολο πραγμάτων.

Το 2019 δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Το απαλό χρυσό παραμένει δημοφιλές ως χρώμα, καθώς συνδυάζεται άψογα με το ανοιχτό γκρι και το μπεζ που συνήθως βάφει τα σπίτια του ο κόσμος, ενώ το ρετρό και το βιομηχανικό στυλ που συναντήσαμε παντού το 2018 παίζει και φέτος, αλλά σε πιο καθαρές γραμμές.

Όσον αφορά τους λαμπτήρες, οι vintage λαμπτήρες Edison χρησιμοποιούνται ακόμα περισσότερο, ενώ τα led γίνονται ακόμα πιο οικονομικά οπότε και η χρήση τους θα διευρυνθεί σε ολοένα και περισσότερες εφαρμογές.

Τέλος, μια νέα τάση είναι οι μεγάλοι όγκοι, οπότε και τα φωτιστικά μεγαλώνουν τραβώντας την προσοχή σχεδιαστικά μέσα σε κάθε δωμάτιο!

design φωτιστικά 2019