BLOG

Πώς να επιλέξετε τον ιδανικό ανεμιστήρα οροφής.

Οι ανεμιστήρες οροφής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσετε τον αέρα και να προσθέσετε μια διακοσμητική πινελιά στον χώρο σας, αλλά η επιλογή ενός ανεμιστήρα οροφής δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε χώρου ώστε να προσαρμόζεται με τον καλύτερο τρόπο.

Ζητήματα όπως το ύψος της οροφής, το πλάτος του δωματίου ή η κλίση της οροφής μπορούν να κάνουν τον ανεμιστήρα που θα επιλέξετε ιδανικό ή όχι. Επομένως, από τη Zambelis Lights σας προσφέρουμε ένα άρθρο με μερικές συμβουλές για την επιλογή ενός ανεμιστήρα οροφής που ταιριάζει απόλυτα με τον χώρο σας, θα το χάσετε;

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα οροφής; Συχνές ερωτήσεις.
Όταν σκέφτεστε πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα οροφής, μπορεί να έχετε πολλές ερωτήσεις:

Ποιος ανεμιστήρας οροφής δίνει τον περισσότερο αέρα;
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι ανεμιστήρες που να δίνουν περισσότερο αέρα από άλλους. Είναι ένας συνδυασμός του ανεμιστήρα και του χώρου στον οποίο είναι τοποθετημένος, και ιδιαίτερα της απόστασης μεταξύ του ανεμιστήρα και της οροφής που μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα αέρα που κινείται.

Σε ποιο χώρο να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα;
Ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος του χώρου, η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Δεν είναι το ίδιο να τοποθετήσετε ανεμιστήρα σε τοιχοποιία όπως σε γυψοσανίδα ή αχυρένια στέγη. Επιπλέον, εάν η οροφή είναι κεκλιμένη, το διάστημα μεταξύ των πτερυγίων του ανεμιστήρα και της οροφής, του τοίχου ή οποιουδήποτε αντικειμένου με το οποίο μπορεί να συγκρουστεί, πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 cm και η μέγιστη γωνία κλίσης της οροφής πρέπει να είναι 20º για να είναι δυνατή η τοποθέτηση ανεμιστήρα.

Πόσες λεπίδες πρέπει να έχει ένας ανεμιστήρας οροφής;
Αν και πολλοί άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι όσο περισσότερες λεπίδες, τόσο πιο δροσερός χώρος, αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των λεπίδων που έχει ένας ανεμιστήρας οροφής δεν επηρεάζει πολύ την απόδοσή του αλλά είναι μάλλον θέμα αισθητικής.

Υπάρχει μια ψευδής πεποίθηση ότι όσο περισσότερες λεπίδες έχει ένας ανεμιστήρας οροφής, τόσο περισσότερος αέρας θα κινείται, αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Στην πραγματικότητα, η κίνηση του αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα έχει να κάνει περισσότερο με άλλους παράγοντες, όπως η κλίση των πτερυγίων ή το μήκος αυτών, και όσον αφορά τον αριθμό, θα ήταν το αντίθετο από αυτό που συνήθως πιστεύεται: όσο λιγότερα πτερύγια , τόσο περισσότερος αέρας θα κινείται.

Πώς να επιλέξετε το μέγεθος ενός ανεμιστήρα οροφής;
Μια από τις ερωτήσεις που προβληματίζει συχνότερα σχετικά με το πώς να επιλέξουμε έναν κατάλληλο ανεμιστήρα οροφής είναι το μέγεθος. Αν και η τάση είναι πάντα να επιλέγουμε μικρούς ανεμιστήρες από φόβο μήπως ξεχωρίζουν πολύ, είναι πάντα σκόπιμο να επιλέγετε ελαφρώς μεγαλύτερα μοντέλα, καθώς το μεγαλύτερο μήκος των λεπίδων σημαίνει ότι, με πολύ πιο αργή κίνηση, μετακινείται περισσότερος αέρας. Ένας μικρός ανεμιστήρας οροφής, από την άλλη πλευρά, χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα για να παράγει το ίδιο αεράκι και αυτή ακριβώς η ταχύτητα θα τον κάνει να προσελκύσει περισσότερη προσοχή αντί να περάσει απαρατήρητος. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του χώρου στον οποίο θα τοποθετηθεί.

Συμβουλές για την επιλογή του καλύτερου ανεμιστήρα οροφής.
Όταν σκέφτεστε πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα οροφής, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η περιοχή που πρέπει να αερίζεται. Ο ανεμιστήρας που θα επιλέξετε δεν πρέπει μόνο να ταιριάζει με το στυλ του δωματίου αλλά και να προσαρμόζεται σε μέγεθος και λειτουργικότητα στα τετραγωνικά μέτρα της περιοχής, το ύψος της οροφής, τον τύπο της οροφής κ.λπ.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να μελετήσετε τον καλύτερο κινητήρα που μπορεί να εξυπηρετήσει το έργο σας. Οι κινητήρες ανεμιστήρα οροφής μπορούν να είναι δύο τύπων, AC  και DC.

Οι ανεμιστήρες AC και DC διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τύπο του ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιούν. Οι ηλεκτροκινητήρες ανεμιστήρα οροφής λειτουργούν είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC). Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι το AC τροφοδοτείται από ηλεκτρικό φορτίο με αντίστροφη κατεύθυνση ροής και το DC λειτουργεί με σταθερή ροή.

Οι ανεμιστήρες οροφής DC είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας, αθόρυβα, πιο ανθεκτικά, χαμηλής κατανάλωσης και έχουν μεταξύ 5 και 6 ρυθμιζόμενες ταχύτητες. Επιπλέον, έχουν καλύτερη απόδοση καθώς διαθέτουν μοτέρ που χρησιμοποιεί όλη την ενέργεια που καταναλώνει και λειτουργεί καλύτερα καθώς δεν θερμαίνεται τόσο πολύ.

Indoor Ceiling Fan 20256 | DC motor | 5 speeds | LED light

Find More

Ορισμένοι ανεμιστήρες οροφής, επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να περιλαμβάνουν φως, το οποίο μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμο σε χώρους όπως τα υπνοδωμάτια.

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα όταν σκέφτεστε πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα οροφής είναι και το σχέδιο, το φινίρισμα ή το χρώμα. Σε κάθε περίπτωση, ο ανεμιστήρας πρέπει να ταιριάζει και να ενσωματώνεται στο χώρο όπως κάθε άλλο διακοσμητικό στοιχείο, επομένως αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να συμβαδίζουν, κατά κάποιο τρόπο, με το συνολικό στυλ του δωματίου στο οποίο τοποθετείται.

Λαμβάνοντας υπόψη, εξάλλου, ότι οι ανεμιστήρες οροφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε εξωτερικούς χώρους όπως οι βεράντες, σημασία δεν έχει μόνο ο σχεδιασμός σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και η IP που διαθέτει (βαθμολογία ενός λαμπτήρα ή ενός εξαρτήματος που καθορίζει το επίπεδο προστασίας του έναντι λερόματος και υγρασίας). Για να είναι ένας ανεμιστήρας οροφής κατάλληλος για χρήση σε εξωτερικούς χώρους και να εξασφαλίζει καλή απόδοση και αντοχή, είναι απαραίτητο να διαθέτει IP44.

Οι ανεμιστήρες οροφής είναι μια μορφή φυσικού αερισμού που δεν περιορίζεται μόνο στα σπίτια αλλά είναι επίσης αρκετά χρήσιμος σε χώρους όπως γραφεία, εστιατόρια, ακόμη και στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Download Zambelis Lights Fans Catalogue

Τώρα που ξέρετε πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα οροφής, στη Zambelis Lights, ​​μπορείτε να βρείτε την ευρύτερη και πιο ποικίλη γκάμα στην αγορά. Με όλα τα είδη ανεμιστήρων οροφής κατάλληλους για εσωτερικούς, εξωτερικούς και διαφορετικές οροφές, είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε τον ιδανικό ανεμιστήρα. Και αν έχετε απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, σας περιμένουμε!

Zambelis Lights Contact Form